LAST MINUTES SPANJE

Rondreis Cappadocië&Side Star Park

Bestemming: Rondreizen Turkije Rondreizen
Type accomodatie: Hotel
Aantal dagen: 15
Prijs: 1089 euro per persoon

Boek nu: https://ds1.nl/c/?si=1259&li=1568067&wi=386280&pid=fd9b954ad666d2ae29b2ba289ba883be&dl=turkije%2Frondreizen%2Frondreizen-turkije%2Frondreis-cappadocie-side-star-park%238322.RUSSP1.BRUAYT.190923.14.DZ-L..&ws=

Omschrijving:

Wat is er allemaal inbegrepen?

  • Retourvlucht van en naar Antalya
  • Transfers: van de luchthaven, tijdens de rondreis, naar je verlengingshotel Side Star Park Hotel en terug naar de luchthaven.
  • 7 overnachtingen tijdens de rondreis op basis van Logies & Ontbijt.
  • Professionele Nederlands sprekende gids tijdens de rondreis
  • 7 nachten verblijf in Side Star Park op basis van All Inclusive en in een standaardkamer. Klik hier voor meer informatie over Side Star Park.

Wat is er niet inbegrepen?

  • Het excursiepakket t.w.v. € 169,- (optioneel en contant te betalen bij aankomst). Het excursiepakket bestaat uit alle entreegelden, lunches, diners en fooien voor de bellboys (in restaurants/hotels), vervoer en een professionele Nederlandssprekende gids tijdens de excursies.

Extra informatie:

Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te alle tijde gelijk. Het minimum aantal deelnemers: 30, peildatum uiterlijk 2 weken voor vertrek. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Je kunt ter plekke (in Cappadocië) optionele excursies boeken, zoals; ballonvaart, hamam (Turks bad), Turkse show avond en dans van de derwisjen.

Bekijk hier de kaart van deze rondreis.

Dag-tot-dag programma:

Dag 1: Op de luchthaven word je welkom geheten door de reisleiding en vervolgens met de transferbus naar je hotel gebracht. Overnachting aan de Turkse Rivièra.

Dag 2: Je reist door het Taurusgebergte naar Konya en brengt een bezoek aan het “Mevlana Museum“. Mevlana wordt als één van de grote islamitische filosofen gezien. Hij is de oprichter van de orde van de dansende Derwisjen. In de Seltsjoekenperiode had deze orde vele aanhangers. Na het ontstaan van de Turkse republiek werd de orde echter verboden en wat nu nog rest is het museum. Net voor Aksaray zien we de beroemde Sultanhan-Kervansaray. Dit imposante gebouw, dat veel weg heeft van een vesting, werd in de 13e eeuw onder Alaeddin Keykubat I gebouwd en ligt midden in het dorp. Kervansaray waren rustplaatsen voor reizigers en dieren en zijn gesitueerd langs de oude handelsroutes. Ze liggen steeds zo’n 40 kilometer uit elkaar. Dit is namelijk de afstand die een kameelkaravaan per dag ongeveer kon afleggen. In de middag rijden we over de hoogvlakte verder naar Cappadocië voor de overnachting.

Dag 3: Vandaag kun je genieten van een intensieve dagexcursie naar het sprookjesachtige tufsteenlandschap, dat is ontstaan door erupties van lava uit de vulkanen “Erciyes“ en “Hasan Dag“. Mede door erosie zijn er talrijke markante rotsformaties in een bijzonder maanlandschap ontstaan. We beginnen de excursie met een bezoek aan de ondergrondse stad “Kaymakli“. In de tijd van de Arabische belegering hebben de bewoners hun toevlucht gezocht en gevonden in deze ondergrondse stad. Daarna bezoeken we “Göreme“, opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst met haar talrijke rotskerken met bijzonder mooie fresco’s. Waan je tijdens de diverse fotostops op een andere planeet. De bezichtigingen zullen overwegend lopend worden gedaan. Overnachting in Cappadocië.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we naar “Pasabag“. Hier is het dal van de Monniken en begint de wandeling die u naar “Zelve“ leidt. In Zelve bezoeken we 3 verschillende dalen, waarna we verder gaan naar het Witte Dal of het dal waar de beroemde kameel van tufsteen te zien is. Aan het einde van de middag staat een bezoek aan een tapijtknoperij op het programma. Overnachting in Cappadocië.

Dag 5: We rijden door de prachtige natuur terug naar de Turkse Rivièra voor de overnachting.

Dag 6: Je begint de dag met een bezichtiging van de beroemde antieke stad “Perge“. Aansluitend rijden we naar Antalya, waar je onder andere een lokale “Turkse Markt“ bezoekt. Hier kun je zelf ondervinden hoe het leven van alledag zich afspeelt. Op deze typisch oriëntaalse markt vind je onder andere kruiden, specerijen, groente, fruit en misschien ook wel wat souvenirs. Verder brengen we een bezoek aan een betoverend mooie waterval. In de loop van de middag komen we aan in een juwelierscentrum, waar je de vervaardiging van handgemaakte sieraden kunt bekijken.

Dag 7: Op het programma staat vandaag een bezichtiging van het beroemde Romeinse theater “Aspendos“. Dit theater is één van de best bewaarde Romeinse theaters in de wereld. Na dit bezoek wonen we een leermodeshow bij. We sluiten de dag af met een boottocht. Deze tocht duurt tot aan de zee waar de rivier uitmondt. Natuurlijk heb je tijd om een duik te nemen mits de weersomstandigheden dit toelaten.

Dag 8: Transfer naar Side Star Park Hotel

https://images.corendonresources.com/L1E8322A1W1600H1066.jpg?v=230105142356