LAST MINUTES SPANJE

Inleiding

Ibiza is niet alleen een paradijs op het land, maar herbergt ook een adembenemende onderwaterwereld vol met verborgen schatten. De kristalheldere wateren van de Middellandse Zee bieden ideale omstandigheden om te snorkelen en te duiken. Met een overvloed aan kleurrijk zeeleven, grotten, scheepswrakken en prachtige koraalriffen, is Ibiza een topbestemming voor snorkelaars en duikers van alle niveaus. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken verkennen om de onderwaterpracht van Ibiza te ontdekken.

**1. **Cala Salada: Een Snorkelparadijs

Cala Salada, een idyllisch strand aan de westkust van Ibiza, is een waar snorkelparadijs. De kalme en heldere wateren bieden een uitstekende gelegenheid om het zeeleven van dichtbij te bekijken. Onder het wateroppervlak kun je een verscheidenheid aan kleurrijke vissen, zee-egels en zeewier ontdekken. Zwem langs de rotsachtige kustlijn en laat je betoveren door de onderwaterwereld van Cala Salada.

**2. **Illa Conillera: Duiken tussen de Rotsen

Voor avontuurlijke duikers is Illa Conillera, een klein eiland voor de kust van Ibiza, een uitstekende keuze. Dit gebied biedt duikplekken met rotsformaties, overhangen en onderwatergrotten die ontdekt kunnen worden. Terwijl je door het heldere water glijdt, zul je versteld staan van het diverse zeeleven dat deze plek te bieden heeft, waaronder barracuda’s, inktvissen en misschien zelfs een zeeschildpad.

**3. **Es Vedrà: Mysterie en Schoonheid

Es Vedrà, een imposante rotsformatie voor de zuidwestkust van Ibiza, biedt niet alleen een prachtig uitzicht vanaf het land, maar ook een fascinerende duikervaring. Het gebied rond Es Vedrà staat bekend om zijn heldere water en onderwatermuren die bedekt zijn met kleurrijke koralen en sponzen. Duiken bij Es Vedrà geeft je een gevoel van mysterie en schoonheid terwijl je je tussen het zeeleven begeeft.

**4. **Cala d’Hort: Ontdek het Marineleven

Cala d’Hort, een prachtig strand met uitzicht op de mysterieuze Es Vedrà, is ook een uitstekende plek om te snorkelen en te duiken. Zwem langs het zand en het rotsachtige gebied om een verscheidenheid aan vissen en zeewezens te ontdekken die zich in dit beschermde zeereservaat bevinden. Het ongerepte mariene leven van Cala d’Hort zal elke natuurliefhebber in vervoering brengen.

**5. **Ses Margalides: Wrakduiken op Ibiza

Voor duikers die op zoek zijn naar een spannende uitdaging, biedt Ses Margalides de mogelijkheid om te wrakduiken. Dit duikgebied ligt voor de noordkust van Ibiza en herbergt verschillende scheepswrakken die dateren uit de 19e en 20e eeuw. Deze gezonken schepen trekken een rijk zeeleven aan en bieden een unieke duikervaring die je terugvoert in de tijd.

**6. **Cala Xarraca: Een Onderwaterparadijs

Cala Xarraca, een afgelegen baai aan de noordkust van Ibiza, staat bekend om zijn kristalheldere water en prachtige onderwaterlandschappen. Het gebied biedt talloze rotswanden, tunnels en grotten om te verkennen. Zwem tussen kleurrijke vissen en bewonder het diverse zeeleven dat hier floreert.

**7. **Tagomago Eiland: Een Verborgen Schat

Tagomago Eiland, gelegen voor de oostkust van Ibiza, is een verborgen schat voor duikers. Het eiland staat bekend om zijn spectaculaire onderwatermuren en grotten, die een ideale omgeving bieden om te duiken. Onder het wateroppervlak kun je genieten van het zien van verschillende soorten vissen en misschien zelfs een ontmoeting hebben met pijlstaartroggen of adelaarsroggen.

**8. **Cala Llentrisca: Afgelegen Schoonheid

Cala Llentrisca, een afgelegen strand in het zuiden van Ibiza, biedt duikers een kans om te genieten van afgelegen schoonheid en ongerepte wateren. Deze duikplek staat bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties en kristalheldere water. Terwijl je door het water zweeft, zul je versteld staan van de overvloed aan zeeleven dat hier leeft.

Conclusie

Ibiza’s onderwaterwereld is een ware schat voor snorkelaars en duikers. Met een verscheidenheid aan duiklocaties, variërend van kleurrijke koraalriffen tot mysterieuze grotten en scheepswrakken, biedt het eiland een onvergetelijke duikervaring voor iedereen. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de Middellandse Zee en ontdek de wonderen die verborgen liggen onder de golven van Ibiza.