LAST MINUTES SPANJE

Fly&Drive Klassiek Sicilië

Bestemming: Rondreizen Sicilië
Type accomodatie:
Aantal dagen: 8
Prijs: 718 euro per persoon

Boek nu: https://ds1.nl/c/?si=1259&li=1568067&wi=386280&pid=036831a374bd307e8cfe84cd7f42a337&dl=italie%2Fsicilie%2Frondreizen%2Ffly-drive-klassiek-sicilie%237757.SLFDV.AMSCTA.040923.7.DZ-F..&ws=

Omschrijving:

Dag tot dag programma

Dag 1Aankomst Catania:

Vandaag reis je naar Sicilië. Je landt op de luchthaven van Catania, waar je huurauto op je staat te wachten. Rij naar je hotel in de omgeving van Syracuse.

Dag 2Syracuse en Noto:

Je begint je dag met het verkennen van het archeologische centrum van Sicilië: Syracusa. Aanraders zijn een bezoek aan het archeologisch park, het Griekse theater en het Roman amfitheater. Reis ook af naar het oudste gedeelte van Syracusa: Ortiga. Ortiga staat bekend om haar gebouwen in Barokstijl en het prachtig gerenoveerde Piazza del Duomo. Het olifantenbeeld op dit bekende plein staat symbool voor de Italiaanse stad. Voor de liefhebbers van barok architectuur is een bezoek aan Noto zeer zeker de moeite waard. Wandel door de smalle straatjes van het centrum met prachtige balkons en geveltjes van de huizen. Overnachting in de omgeving van Syracuse

Dag 3 Piazza Armerina – Agrigento:

Pak de auto en rijd richting Piazza Armerina, gelegen in het binnenland van Sicilië. Nabij Piazza Armerina ligt het bekende Villa Romana del Casale. Ontdek de Romeinse overblijfselen in de pittoreske ruïnes en de wereldberoemde mozaïeken vloer. Na dit bezoek rij de door naar de wereldberoemde tempelvallei op Sicilië: Agrigrento. Hier vind je veel bekende tempels zoals de tempel van Juno en, misschien wel de belangrijkste tempel, de tempel van Concordia. De tempel is nog steeds in perfecte staat en wordt beschouwd als één van de invloedrijkste overblijfselen uit de Griekse tijd. Ga verder naar de eerste tempel in Agrigento: de tempel van Heracules. Je overnacht in de omgeving Agrigento.

Dag 4Het westen van Sicilië:

Al rijdend langs de zuidkust verlaat je Agrigento. Voor de liefhebbers van archeologie is Selinunte een must: dit is het grootste archeologische park van Europa. Hier vind je de overblijfselen van diverse tempels en zelfs die van een voormalig acropolis.
In Trapani kun je genieten van het prachtige barokke centrum en de nabijgelegen zoutpannen van Trapani en Paceco Saline Natuurreservaat. Je kunt natuurlijk ook met de kabelbaan (of met de auto) naar het charmante middeleeuwse stadje Erice gaan, vanwaar je een adembenemend uitzicht heeft over de prachtige kustlijn en de Egadische Eilanden.
Op weg naar Palermo kom je langs Segesta, gelegen in een landschap van groene glooiende heuvels. De Dorische tempel is een goed voorbeeld van de Griekse architectuur. Overnachting in de omgeving van Palermo.

Dag 5Palermo

Vandaag verken je de belangrijke stad Palermo. Maak een wandeling langs de prachtige gebouwen, met ieder een eigen stijl. Palermo staat bekend om de overblijfselen uit zowel de Normandische en Arabische cultuur. Iedere cultuur heeft belangrijke sporen nagelaten in Palermo. Een aanrader in Arabische stijl is de kerk San Giovanni degli Eremiti en in Normadische stijl vind je Palatine Chapel. Vergeet niet langs de kathedraal met imposante graven uit het koninkrijk te gaan. Je reist vervolgens door naar het binnenland van Sicilië en komt uit in de mooie stad Monreale, ooit een populair jachtgebied voor koningen in de Normandische tijd. Je vindt in Monreale naar zeggen de mooiste voorbeelden van de Normandische architectuur: het kathedraal en het klooster. De middag kun je zelf invullen met bijvoorbeeld een heerlijk dagje slenteren door de authentieke straatjes of shoppen. Je overnacht in de omgeving van Palermo.

Dag 6 Cefalù – Letojanni:

Vandaag rij je langs de Tyrrheense Zee terug naar het oosten van Sicilë. Je mag het kleine stadje Cefalù met zijn vissershaven en kathedraal zeker niet missen! Verder onderweg kom je langs een van de belangrijkste plaatsen op het gebied van Siciliaans keramiek en aardewerk: Santo Stefano di Camastra.

https://images.corendonresources.com/L1E7757A1W1600H1066.jpg?v=220522080335