LAST MINUTES SPANJE

Fly&Drive Charmant Sicilië

Bestemming: Rondreizen Sicilië
Type accomodatie:
Aantal dagen: 8
Prijs: 992 euro per persoon

Boek nu: https://ds1.nl/c/?si=1259&li=1568067&wi=386280&pid=cbf69c6446b8fc31121107b4be2709bb&dl=italie%2Fsicilie%2Frondreizen%2Ffly-drive-charmant-sicilie%238286.SLFDC.AMSCTA.040923.7.DZ-F..&ws=

Omschrijving:

Dag tot dag programma

Dag 1Aankomst Catania

Vandaag reis je naar Sicilië. Je landt op de luchthaven van Catania, waar je huurauto op je staat te wachten. Rij naar je hotel in de omgeving van Mount Etna/Catania en geniet van de prachtige omgeving die je onderweg tegenkomt.

Dag 2 en 3Mount Etna en Taormina:

Je begint vandaag met een bezoek aan één van de grootste en bekendste trekpleisters van Sicilië: de vulkaan Etna. Breng een bezoekje aan de bekende kraters op zo’n 2000 meter hoogte of reis nog verder per jeep of kabelbaan naar een hoogte van 2900 meter. Nadat je je ogen uit hebt gekeken, ga je in de middag naar de populaire badplaats Taormina. Tijdens de afdaling kun je een bezoek brengen aan een wijnmakerij op de hellingen van de Etna. Eenmaal aangekomen in Taormina vind je het bekende Griekse theater, de indrukwekkende kathedraal en vermaak je je in de charmante straten van Taormina. Je overnacht in de omgeving van Mount Etna/Catania.

Dag 4 De Nebrodi bergen en Cefalù:

Je rijdt vandaag door de imposante bergen van Nebrodi. De tocht gaat via smalle bochten door prachtige groene valleien, bossen, mooie landschappen, meren en vergezichten. Je komt langs talloze pittoreske dorpjes en rijdt naar de dichtstbijzijnde stad van de Etna berg, Randazzo. Deze stad ligt het dichtst bij de krater en de gebouwen zijn gebouwd met behulp van lava blokken. Ook een bezoekje waar is het naar het meest charmante vissersdorpje Cafalù, te midden van de groene berghellingen van Sicilië. Breng een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal uit het jaar 1131. Deze kathedraal is één van de mooiste voorbeelden van de Arabische-Normandische architectuur en bevat belangrijke gouden mozaïeken. Je brengt de nacht door in de omgeving van Palermo.

Dag 5Palermo en Monreale:

Pak de auto en rijd richting de belangrijke stad Palermo. Maak een wandeling langs de prachtige gebouwen, met ieder een eigen stijl. Palermo staat bekend om de overblijfselen uit zowel de Normandische en Arabische cultuur. Iedere cultuur heeft belangrijke sporen nagelaten in Palermo. Een aanrader in Arabische stijl is de kerk San Giovanni degli Eremiti en in Normadische stijl vind je Palatine Chapel. Vergeet niet langs de kathedraal met imposante graven uit het koninkrijk te gaan. Je reist vervolgens door naar het binnenland van Sicilië en komt uit in de mooie stad Monreale, ooit een populair jachtgebied voor koningen in de Normandische tijd. Je vindt in Monreale naar zeggen de mooiste voorbeelden van de Normandische architectuur: het kathedraal en het klooster. De middag kun je zelf invullen met bijvoorbeeld een heerlijk dagje slenteren door de authentieke straatjes of shoppen. Je overnacht in de omgeving van Palermo

Dag 6Agrigento:

Vandaag reis je af richting Agrigento waar je een bezoek brengt aan één van de meest beroemde historische bezienswaardigheden van Sicilië, namelijk de tempelvallei. De geschiedenis gaat terug tot de zesde eeuw voor Christus. Hier vind je veel bekende tempels, zoals de tempel van Concordia en de tempel van Hera, en diverse andere overblijfselen. De overnachting is in de omgeving van Agrigento.

Dag 7Piazza Armerina en Syracuse:

Je begint de dag met een bezoek aan Piazza Armerina, gelegen in het binnenland van Sicilië. Nabij Piazza Armerina ligt het bekende Villa Romana del Casale. Ontdek de Romeinse overblijfselen in de pittoreske ruïnes en de wereldberoemde mozaïeken vloer. Vanuit Piazza Armerina rij je naar de grote verrassende stad Syracuse. Wandel door de straten van het historische centrum Ortigia met prachtige zandsteen paleizen en breng een bezoek aan de archeologische park Neapolis met het beroemde Griekse theater. Je overnacht in de omgeving Syracuse.

Dag 8Vertrek:

Op je laatste dag keer je terug naar de luchthaven Catania, waar je de auto kunt inleveren. Je kunt je verblijf op Sicilië natuurlijk ook verlengen.

Belangrijke informatie

  Er is geen reisleiding aanwezig. Je ontvangt een aantal dagen voor vertrek een mail met daarin alle relevante informatie

  Extra informatie:

  Deze Fly & Drive is inclusief vlucht, accommodaties en huurauto. Je ontvangt je huurauto op de luchthaven en levert de huurauto ook weer in op de luchthaven.

  Bij aankomst ontvang je van onze reisleiding tevens een routebeschrijving.

  De transfer naar en van je accommodatie is niet inbegrepen.

  Hieronder vind je een overzicht met de nodige informatie voor je reis.

  Fly & Drive is inclusief:

  • Retourvlucht naar Catania, Sicilië.
  • 7 nachten in verschillende 4 sterren accommodaties. Ter plaatse verneem je welke accommodaties
  • Verblijf in een 2-persoonskamer op basis van Logies & Ontbijt
  • Vrij parkeren bij de accommodaties (op basis van beschikbaarheid)

  Fly & Drive is exclusief:

  • Lunch, diner en drankjes
  • Transfer naar en van je accommodatie
  • Fooien, entreegelden en facultatieve excursies
  • In Italië is het gebruikelijk dat er bij aankomst in je accommodatie een lokale toeristenbelasting betaald dient te worden. Dit geldt ook voor je verblijf op Sicilië. De hoogte van deze toeristenbelasting is afhankelijk van het aantal sterren van uw accommodatie. De kosten bij verblijf in de verschillende accommodaties variëren van € 1,00 – €3,50 per persoon per dag voor personen vanaf 12 jaar en ouder.

  Klik hier voor alle informatie betreffende de huurauto

  Bijzonderheden:

  Let op: dit programma is onderhevig aan verandering, het daadwerkelijke programma kan afwijken van de bovenstaande omschrijving. Ter plaatse hoor je in welke plaatsen en accommodaties je verblijft.

  https://images.corendonresources.com/L1E8286A1W1600H1066.jpg?v=220522080336