LAST MINUTES SPANJE

Inleiding

Estepona, een charmante kustplaats aan de Costa del Sol in Spanje, staat bekend om zijn prachtige bloemen en groene landschappen. Met zijn uitbundige bloemenpracht, weelderige parken en gezellige pleinen wordt Estepona liefkozend “De Tuin van de Costa del Sol” genoemd. Deze schilderachtige stad verwelkomt bezoekers met kleurrijke bloemdecoraties die de straten sieren en een vrolijke en uitnodigende sfeer creëren. In dit artikel zullen we de bloemrijke pracht van Estepona ontdekken en begrijpen waarom het een betoverende bestemming is voor liefhebbers van schoonheid en natuur.

**1. **Bloemenpracht op Elke Hoek

Wanneer je door de straten van Estepona wandelt, word je begroet door een overvloed aan bloemenpracht op elke hoek. Bloembakken hangen aan kleurrijke gevels en bloemperken sieren de trottoirs. Estepona heeft zichzelf getransformeerd in een openluchtmuseum van bloemen, waar elke ruimte wordt opgefleurd met levendige kleuren en zoete geuren.

**2. **De Bloemenstraat: Calle Terraza

Een van de meest opvallende attracties in Estepona is Calle Terraza, ook wel bekend als “De Bloemenstraat”. Deze straat is een ware bloemenoase, waar bloemen in overvloed groeien en elke centimeter wordt versierd met prachtige bloemendecoraties. Hier vind je bloemen in alle denkbare kleuren en variëteiten, waaronder geraniums, petunia’s, bougainvillea en nog veel meer.

**3. **Botanische Route van Estepona

Voor natuurliefhebbers biedt Estepona een prachtige botanische route om te verkennen. Langs deze route kun je een verscheidenheid aan planten en bloemen bewonderen die inheems zijn in de regio. Het is een perfecte gelegenheid om meer te leren over de rijke flora van Estepona en te genieten van rustige wandelingen te midden van weelderige groene landschappen.

**4. **De Orchideeëntuin: Jardín de Orquídeas

Voor de liefhebbers van orchideeën is een bezoek aan de Orchideeëntuin van Estepona, Jardín de Orquídeas, een must. Deze prachtige tuin herbergt een indrukwekkende collectie van zeldzame en exotische orchideeën. Wandel tussen kleurrijke bloemen en ontdek de wonderen van deze betoverende bloemenfamilie.

**5. **Bloemenfeest: Día de la Virgen de los Remedios

Elk jaar viert Estepona het Bloemenfeest, bekend als Día de la Virgen de los Remedios. Tijdens dit feest worden de straten versierd met bloemendecoraties en vindt er een bloemenoffering plaats aan de beschermheilige van de stad. Het is een vrolijke viering waar de schoonheid van bloemen centraal staat.

Conclusie

Estepona, de Tuin van de Costa del Sol, betovert bezoekers met zijn bloemrijke pracht en weelderige groene landschappen. Van de kleurrijke Bloemenstraat tot de serene Orchideeëntuin, Estepona ademt een sfeer van schoonheid en natuur. Een bezoek aan deze charmante stad biedt een betoverende ervaring voor liefhebbers van bloemen en een kans om te genieten van de rustgevende en kleurrijke omgeving van dit bloemenparadijs aan de kust van de Costa del Sol.